Защо не светя в синьо.

Аутизмът не свети, мили хора.

Той гаси светлината в хората.

И в родители и в деца. Най-вече в децата.

Усмивките изчезват, сънят не идва, а искаш само да заспиш и да спре детето да се клати, да започне да яде, да проговори, да разбираш какво се случва и къде го боли.

Минавате през ада, а остава още толкова много да се свърши...

Едно на 39 деца по данни на СЗО в света е в аутистичния спектър. Едно на 39. Едно на 39 семейства е застанало на прага на такова приключение, че малко осъзнават, какво точно се случва с живота им.

Единственото, което мога да Ви посъветвам, е НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ! Всяка секунда е важна. Търсете, разпитвайте, отидете до края на света ако е необходимо, защото изход има.

Не приемайте това, което Ви казват, че няма лек, че няма подходяща терапия. ИМА!
Всяко дете има правото на подходяща среда за развитието си и ако се вземат мерки на време, децата скачат с огромни крачки.

И нещо много важно, НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ! Аутизмът, може да се контролира. С много труд, с много лишения, с това да идеш до края на света, ако е необходимо, но успехът идва!

Синята светлина, няма да ви помогне. Само упоритостта, вдигнатата горе глава и погледът напред. Само те,ще ви бъдат от полза.Няма значение, че често плачете, че сте забравили много от предишните си удоволствия. Справянето със спектъра,ще ви донесе нови. Още по-добри. Обещавам!

Коментари

  1. Много силно! Уповавайте на Бога, само в Него е спасението! Той върши чудеса, за Него няма нищо невъзможно! Казва го човек, който премина през ада, но сега живее в Неговата светлина!

    ОтговорИзтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Когато детето ти е със СОП

Buon giorno, Principessa!

Ех, това хранене в детските градини!

От три до пет. Аутизъм

Екскурзоводско

Децата. Доброто. Спомените. Бъдещето.

Курс по кормуване. Бременна

За децата. Различни и еднакви........

Денят, в който валя или как за един ден да отидеш до Дубай

Тя и Той