И, какво ...има ли резултат от тази диета?!

Майките на деца с проблеми в развитието чуват това почти всеки ден. Как отговарям аз, ли?

Ами просто, - Да, опитваме се да излекуваме стомаха и червата. Глутена и казеина са може би най-вредните неща за децата с аутизъм. И не, не е модерна прищявка, ето защо:

Организма на тези деца в буквалния смисъл на думата се възпаляват когато ядат тези трудно смилаеми протеини. Доказано е, че еин от най-важните за децата невротрансмитери, а именно серотонин се синтезира в червата. А когато те са възпалени, всичко се обърква. От което следва недобре работещ мозък, а от там, неспане, агресия, хиперактивност, плач, крясъци, истерии и естествено в такива случаи, все ще се намери някоя леля да каже, "Ауууу, какво невъзпитано дете" Обичам да отговарям на тези хора с "Да, аутизмът направо акъла му взе, друг човек го направи".

Но, това разбира се не е всичко, освен чисто поведенческите проблеми, в червата на децата се отварят малки ранички, които възпаляват целия им организъм. Децата стават болнави, слаби, а коремчетата им са изпъкнали,все едно са пили бира.

Червата им стават пропускливи. И аз не знаех, какво е това, както и вие. Докато не се сблъсках челно и с тази "екстра".

При наличие на пропускливи черва, частички несмляна храна, поради възпалението, попадат в кръвта на децата и тъй като човешкият организъм е умна машина, те се считат за болестотворни чужди агенти и се нападат от имунната система. Тук, идва на ход хистамина. Той се вдига до небесата, поради алергичната реакция, а ДАО - ензимът, който трябва да се "разправя" с него изчезва.

Появяват се обриви, подувания, нестихваща кашлица и хрема. И не само, разбира се. Детето започва да развива алергии и към обикновени неща, като например тиквички. Да не говорим за унищожената чревна флора, която води до нестихващи стомашни проблеми, болки, разстройство, диария.

И всичко това, което ви обяснявам е минало през главата и стомаха на едно дете на 2 години. Още ли се чудите защо на децата им е нужна диета?

Ще кажете, ама една вафла/бисквита/бонбон, няма да го убият. Да, няма. Поне не на момента. Но, агресията, хиперактивността, възпалението, което в един момент става хронично, могат да бъдат животозастрашаващи.

И когато някой Ви откаже да си взема от почерпката Ви, той има причина за това. Не го съдете, а уважете избора му. За да има повече здрави деца, които са наистина палави, а не болни.

Коментари

Когато детето ти е със СОП

Защо не светя в синьо.

Buon giorno, Principessa!

Ех, това хранене в детските градини!

От три до пет. Аутизъм

Екскурзоводско

Децата. Доброто. Спомените. Бъдещето.

Курс по кормуване. Бременна

За децата. Различни и еднакви........

Денят, в който валя или как за един ден да отидеш до Дубай

Тя и Той